Yliopisto on muutakin kuin opiskelua

Yliopiston yhteisöllistä merkitystä ei voi liikaa korostaa. Paitsi kurssien lomassa, moni hankkii uusia tuttavuuksia yliopistojen ainejärjestöjen järjestämissä juhlissa ja tapahtumissa. Nämä ainejärjestöt tarjoavat monenlaista toimintaa aina kerhomaisista illoista urheilutapahtumiin ja noin kerran vuodessa järjestetään vielä juhlavat vuosijuhlat. Innokkaalle löytyy myös mahdollisuus olla aktiivinen toimija omassa ainejärjestössä ja toimia erilaisissa viroissa kuten tapahtuman järjestäjänä, ehkä jopa puheenjohtajana. Opiskelun ohella tällainen toiminta on hyvin antoisaa ja opiskelun jälkeen aktiivina toimiminen voi näyttäytyä työnhaun yhteydessä rekrytoijan silmissä edullisessa valossa. Aktiivinen toiminta, vaikkakin juuri ainejärjestössä, osoittaa työnantajalle hakijan olevan oma-aloitteinen ja valmis sitoutumaan erilaisiin projekteihin.

Liikunnasta kiinnostuneille tarjoavat yliopistot myös paljon hyviä mahdollisuuksia. Yliopistoilla on omat liikuntaan keskittyneet järjestönsä, jotka tarjoavat ilmaisia tai edullisia mahdollisuuksia liikkua. Koska kurssit ovat edullisia tai ilmaisia, kursseille osallistuminen on hyvä tapa kokeilla uutta jännittävää lajia, kuten vaikkapa ilma-akrobatiaa tai miekkailua. Kuten ainejärjestötoiminnassa, myös liikunnan parissa tarjoutuu otollinen tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin ja muodostaa ystävyyssuhteita.

Erilaiset koko yliopiston laajuiset perinteet ovat myös yksi piirre, joka tekee yliopistosta muutakin kuin opiskelua. Vuosittaiset urheilutapahtumat ja mittelöt sekä esimerkiksi vappuperinteet ovat usein suuria tapahtumia täynnä karnevaalin tunnelmaa. Näissä tapahtumissa koko yliopiston väki kokoontuu yhteen riippumatta siitä, mitä ainetta kukin opiskelee.